image
 |  5 10 Грудня 2018 | 23:23

Волинська «бурштинова мафія»: чому мішки з камінням були в кабінеті прокурора?

На Волині почали садити за грата за хабарі, але не чиновників, не депутатів і не правоохоронців, а звичайних людей, які ці хабарі приносять. Апеляційний суд присудив волинянину 5 років позбавлення волі за те, що він домовився з правоохоронцями і віддячив їм, віддавши понад 3 тисячі доларів. Досі ще жоден чиновник не отримав терміну позбавлення волі за такий злочин, а волинянин, який опинився на лаві підсудних, єдиний, кому реально "світить" в'язниця за те, що дав хабаря.

Таку історію з хабарем можна назвати, щонайменше, дивною. У підсудного знайшли 29 кілограмів бурштину.

За бурштин на Волині, як відомо, нікого не садять, бо ж "сонячним" камінням у нас торгують "направо і наліво" і це масштабний тіньовий бізнес, про який усі відповідні служби знають, але ніяк не можуть побороти "бурштинову мафію".

Отож, у Романа Грицюка на дачі виявили повні мішки дорогоцінної копалини. Звісно, віддавати таке добро не хочеться, за словами підсудного до нього звернувся працівник УЗ і запропонував повернути камінь за винагороду.

Схема була такою: Роман Грицюк мав завести працівникам УЗ підмінний бурштин, камінь нижчої якості і поміняти його на каміння, яке в нього вилучили. Вартість такого обмін становила 3500 доларів.

Отож, підсудний взяв бурштин і рушив до Камінь-Каширської прокуратури - мінятися. Прихопив із собою швейну машинку для того, щоб зашити запломбовані мішки. Усе мало відбуватися без його участі, за допомогою посередника - співробітника УЗ.

Детальніше - у сюжеті ТРК Аверс.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити