image
 |  5 5 Лютого 2021 | 08:48

Луцька лікарня отримала статус «Чиста лікарня – безпечна для пацієнта»

Відтепер уся наша лікарня має статус «Чиста лікарня – безпечна для пацієнта».

Про це йдеться на сторінці Луцької міської клінічної лікарні в мережі Фейсбук.

"Вчора отримали таку відзнаку 7 відділень лікарні, а ще 20 підтвердили цей статус, який отримали у 2015 році від Служби організації інфекційного контролю України (СОІК).

Програма «Чиста лікарня - безпечна для пацієнта» реалізовується Україні із 2012 р. у співпраці з Асоціацією медичних сестер України. Усі заклади та відділення, які проходять стандартизацію в рамках проекту, заносять у спеціальний реєстр", - йдеться в повідомленні.

Співпраця із СОІК розпочалася з січня 2015 року. Щоб отримати цей статус, відділення проходили гігієнічний аудит, навчання персоналу, встановлювали необхідні аксесуари. Також здійснювався контроль за виконанням рекомендацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівники – у нових кабінетах, пацієнти – серед обдертих стін: у Рожищах люди бояться потрапити до лікарні (ФОТО)

Медичні сестри відділень професійно володіють комплексною системою гігієни рук медичного персоналу, дезінфекції та стерилізації виробів медичного призначення – фахівцем Асоціації СОІК було проведено тестування їхньої роботи.

Мета даного проекту – забезпечення високого рівня гігієни у лікувальних закладах України, профілактика професійного захворювання медичного персоналу, запобігання поширенню внутрішньолікарняних інфекцій, економія коштів лікувальних закладів.

"Програма «Чиста лікарня - безпечна для пацієнта», надзвичайно важлива для нашого лікувального закладу, тому що це - високий статус відповідності європейським стандартам чистоти та гігієни і кожен працівник відділення зробив свій вагомий внесок для отримання сертифіката. Це спільна заслуга керівництва лікувального закладу, завідувачів відділеннями, медичних сестер та усього медичного персоналу", - додають у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коротка спідниця: мережу обурили «причини зґвалтувань» у підручнику для 8 класу (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити