image
 |  160 15 Липня 2024 | 16:52

Волинська область – у ТОП-3 з приватизації в Україні

Фонд державного майна назвав регіони, де продали найбільше державних об'єктів, і регіони, де приватизація принесла найбільше грошей. 

Про це повідомляє голова Фонду державного майна Віталій Коваль.

Рівненська область стала лідером з приватизації в Україні у першому півріччі 2024 року.

Зазначається, що за пів року в області приватизували 25 об'єктів (майже 12% від загальної кількості). Водночас в успішних торгах регіону було найбільше учасників – 165. Дохід від продажу держактивів на Рівненщині наблизився до 167 млн грн і це теж один з кращих результатів – третє місце серед всіх областей.

За кількістю приватизованих об'єктів другу позицію займає Сумська область (20 успішно проданих лотів), а третю – Волинська (17).

Серед всіх регіонів найменша кількість приватизованих активів була у Чернівецькій області, всього 3.

На Донеччині, Луганщині з очевидних причин взагалі не реалізували держактиви, на Херсонщині теж не приватизували жодного об'єкта, хоча на частково окупованому Запоріжжі продали 9 лотів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студент луцького вишу обікрав будинок через матеріальну скруту

Повідомляється, що найбільший дохід до бюджету – 236,2 млн грн – приніс продаж всього 6 лотів у Києві. На другому місці – Львівщина та майже 227,7 млн грн надходжень від приватизації 15 активів.

А найменша сума – 2,2 млн грн – результат 4 торгів на Тернопільщині.

Щодо активності участі в торгах, то другу та третю позицію тут зайняли Житомирщина та Полтавщина з результатом у 105 та 83 учасника відповідно.

В повідомленні додають, що до аукціонів в Київській області долучилося найменше гравців ринку – лише 13.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити