image
 |  5 17 Грудня 2019 | 21:07

Волинська облрада просить виділити кошти на реконструкцію пунктів переходу через кордон

Волинська обласна рада ухвалила звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Державної митної служби України щодо фінансування будівництва, реконструкції пунктів пропуску через державний кордон, розташованих у Волинській області.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Депутати акцентують увагу на таких кроках:

1. У відповідності до принципу найбільшого трафіку, декларованого керівництвом Державної митної служби України, передбачити у 2020 році фінансування робіт з реконструкції МАПП «Ягодин» та розбудови МАПП Устилуг» як пріоритетних об’єктів на українсько-польському кордоні.

2. Передбачити фінансування для приведення до європейського рівня автошляхів міжнародного значення, що ведуть до державного кордону України, у першу чергу ділянки автомобільної дороги Ковель – Ягодин.

3. Вжити заходів для приведення пунктів пропуску для автомобільного сполучення на ділянці українсько-білоруського кордону («Доманове», «Дольськ», «Пулемець», «Піща») до вимог міжнародних стандартів та постанови Кабінету Міністрів України від 17.08.2002 № 1142.

4. Розглянути можливість фінансування робіт з реконструкції пункту пропуску для залізничного сполучення «Ягодин» з метою збільшення пропускної спроможності цього вузькоколійного залізничного шляху.

Читайте також: «Прихватизували» разом із людьми: «вчорашні» лісівники вже керують приватними мисливськими фірмами

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити