image
 |  5 16 Лютого 2022 | 17:32

Волинська облрада ухвалила звернення до влади щодо відсічі російській агресії

Волинська облрада ухвалила звернення до центральної влади щодо відсічі російській агресії.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Документ адресований до Президента України Зеленського В.О., Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О., Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А., народних депутатів України, громади Волині щодо відсічі московській агресії.

Звернення підтримали усі фракції, крім ЄС.

У зв’язку з загрозою повномасштабного вторгнення Російської Федерації, Волинська облрада закликає центральну владу:

1. Невідкладно провести позачергову сесію Верховної Ради України і ухвалити закони про збільшення оборонного замовлення, зокрема закупівлю ракетних систем українського виробництва («Сапсан», «Вільха», «Нептун», та ін.), про цивільну зброю та боєприпаси (реєстраційний номер 4335-1 від 24.11.2020 р.), про кримінальну відповідальність за колабораціонізм (реєстраційний номер 2549 від 06.12.2019 р.), про збільшення військового збору для олігархів (реєстраційний номер 2252-1 від 25.10.2019 р.).

2. Звернутися до держав-підписантів Будапештського Меморандуму щодо виконання взятих ними зобов’язань і гарантій безпеки, незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Високо цінуючи допомогу та підтримку інших дружніх до України держав-союзників, вважаємо за необхідне невідкладно запропонувати їм укласти окрему оборонну угоду.

3. Звернутися до держав-гарантів – постійних членів Ради Безпеки ООН щодо скликання термінового засідання Радбезу ООН за участю України, для забезпечення негайних дій задля ефективної деескалації та надання реальної допомоги Україні у відновленні її суверенітету та територіальної цілісності.

4. Провести необхідні мобілізаційні заходи та навчання, до яких залучити резервістів, демобілізованих учасників бойових дій та бійців добровольчих батальйонів, забезпечити їх необхідною амуніцією та зброєю.

5. Внести зміни до Державного бюджету України в частині збільшення фінансування потреб Збройних сил України та забезпечити належне фінансування державного оборонного замовлення.

6. Повідомити міжнародні фінансові організації про тимчасове припинення виплат за боргами, спрямувавши ці кошти на потреби оборони України від московського агресора, на збільшення грошового забезпечення військовослужбовців (на закупівлю сучасної високотехнологічної зброї, як вітчизняного, так і іноземного виробництва, систем ППО тощо).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волинській області встановили 22 км сітки та дроту на кордоні з Білоруссю

7. Забезпечити фінансування курсів із початкової військової підготовки та курсів надання домедичної допомоги для добровольців із цивільного населення за місцем постійного проживання. Провести навчання резервістів. Забезпечити підтримку добровольчим об’єднанням у військовій підготовці добровольців із цивільного населення. Провести загальнонаціональні навчання цивільної оборони. Максимально спростити запис у загони територіальної оборони.

8. Негайно розпочати роз’яснювальну роботу серед цивільного населення через ЗМІ про поведінку в умовах воєнної загрози і способи протидії поширенню дезінформації. Забезпечити чіткими інструкціями та методичними матеріалами лікарів, працівників сфери освіти і працівників підприємств критичної інфраструктури щодо того, як поводитися в умовах воєнної загрози.

9. Ліквідувати промосковську «п’яту колону» в Україні, зокрема заборонити діяльність громадських організацій, політичних партій, ЗМІ та публічних осіб, які прямо закликають до капітуляції, порушення територіальної цілісності та суверенітету України чи показово ігнорують воєнну загрозу. Усунути російську агентуру зі ЗСУ та спецслужб (провести через «Поліграф» (детектор брехні) на предмет здачі державних інтересів Москві). Розширити список економічних санкцій на всіх юридичних осіб, що торгують із Росією.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити