image
 |  0 30 Грудня 2018 | 18:42

Волинська ОДА не спрямувала коштів стабілізаційної дотації Іваничівському районному бюджету

Іваничівський районний бюджет недоотримав 548,8 тисячі гривень на оплату праці працівників бюджетних установ району, оскільки Волинська ОДА не затвердила змін щодо розподілу стабілізаційної дотації з держбюджету місцевим бюджетам на 2018 рік, внесених профільною комісією обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 26 грудня.

Про це зокрема інформує офіційний сайт Волинської обласної ради. 

Як вбачається з повідомлення, після затвердження сесією облради 20 грудня обласного бюджету на 2019 рік постійна комісія обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики змушена була оперативно скликати засідання і погоджувати ще низку розпоряджень ОДА щодо розподілу коштів на 2018 рік, щоб забезпечити ефективність їх витрачання. Так, на засіданні 26 грудня 2018 року комісія погодила внесені зміни департаментом фінансів ОДА до показників обласного бюджету, міжбюджетних трансфертів, додаткового обсягу медичної субвенції. 

«Одностайними члени комісії були також у питанні розподілу стабілізаційної дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на 2018 рік, зокрема у частині виділення коштів Іваничівському районному бюджету – 548,8 тис. грн. на оплату праці працівників бюджетних установ району; бюджету Павлівської об’єднаної територіальної громади – 500 тис. грн. для реалізації проекту «Реконструкція школи та дитячого садка в с. Старосілля Іваничівського району Волинської області»; бюджету Устилузької об’єднаної територіальної громади – 500 тис. грн. на реконструкцію частини приміщень ЗОШ І-ІІ ст. під навчальний комплекс в с. П’ятидні. Залишок коштів стабілізаційної дотації у сумі 8,1 млн. грн. комісією запропоновано залишити нерозподіленим (http://volynrada.gov.ua/all-solutions?calling=6&committees=All).

Однак запропоновані зміни в розподілі стабілізаційної дотації затверджені обласною державною адміністрацією не були», – йдеться в повідомленні. 

Таким чином, з вини Волинської ОДА бюджети Павлівської ОТГ Іваничівського району та Устилузької ОТГ Володимир-Волинського району недоотримали по 500 тисяч гривень стабілізаційної дотації з державного бюджету для реалізації своїх інфраструктурних проектів. Найбільше ж від такої недолугості посадовців ОДА постраждали «бюджетники» Іваничівського району, які недоотримали з державного бюджету 548,8 тисячі гривень на оплату праці працівників бюджетних установ. 

«До слова, вперше на Волині обласна державна адміністрація, як основний розробник, відмовилась доопрацьовувати проект рішення з врахуванням внесених сесійним рішенням змін.

Тому виконавчим апаратом Волинської обласної ради, постійною комісією з питань бюджету, фінансів та цінової політики підготовлено та, відповідно до ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», вчасно оприлюднено прийняте радою рішення «Про обласний бюджет на 2019 рік», яке, згідно зі ст. 73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», є обов’язковим для виконання Волинською обласною державною адміністрацією», – інформує сайт Волинської обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пирожик нагадав Бондару, яку державну посаду той отримав від Януковича

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити