image
 |  4 29 Грудня 2018 | 12:07

Пирожик нагадав Бондару, яку державну посаду той отримав від Януковича

Перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик (фракція ВО «Свобода») нагадав голові фракції БПП «Солідарність» у Волиньраді, голові Держлісагенства України Володимиру Бондару, як той свого часу отримував державну посаду при президенту Вікторові Януковичу.

Про це Олександр Пирожик написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук. 

«Підвищена ФБ-активність депутата Волиньради, непогрішимого «мораліста» Володимира Бондара з окремих кадрових питань змушує відповісти. Бо складається враження, що кому-кому, а йому слід було би помічати не тільки «скалку» в чужому оці, а й «колоду» – у своєму», – написав Олександр Пирожик. 

Посадовець Волиньради вирішив нагадати Володимиру Бондару декілька епізодів із його різношерстого політичного минулого.

«2006 рік. Будучи головою Волинської ОДА і намагаючись сформувати «під себе» більшість в облраді V скликання, він узявся гуртувати антиБЮТівську коаліцію проти Анатолія Грицюка. Не гребував при цьому жодними політичними союзниками – ні «лівими», ні «регіоналами», ні людьми із Блоку Бориса Клімчука «Рідна Волинь». «Лівих» союзників «губернатора» із Соцпартії на Волині тоді очолював Іван Смітюх – рідний брат одіозного «закличника Путіна» Григорія Смітюха. Фракцію Партії регіонів у цій каденції представляв у т.ч. майбутній «губернатор» пізнього Януковича Олександр Башкаленко, а очолював – майбутній нардеп-«регіонал» Анатолій Горбатюк.

Але навіть при такій «ширці» Ви, пане Бондар, тоді програли. І, судячи з усього, жодних докорів сумління це у Вас не викликало», – йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бондар строїть із себе дєвствєнніцу з борделю, – депутат Грицюк

Олександр Пирожик посилається також на допис у ФБ екс-нардепа від Партії регіонів Анатолія Горбатюка, який нагадує пану Бондару про його минуле в політпроекті «Єдиний центр» під керівництвом соратника Віктора Медведчука – Віктора Балоги, що був чітко орієнтований на підтримку режиму Віктора Януковича.

«В другому турі кампанії 2010 року, ти Володя вже не був головою ОДА, вже не був у "НАШІЙ УКРАЇНІ", а був у черговий раз в новому політичному проекті і всіх своїх спостерігачів від газети "ВІЛЬНА ДУМКА" і актив нової партії схиляв до підтримки і голосування за Януковича. Так, не всі погодились, але команда була і робота була, і матеріали про пророблену роботу були…», – пише Анатолій Горбатюк.

Взамін Володимир Налькович невдовзі отримав «теплу» й «немарудну» державну посаду. Хоча, зі слів Анатолія Горбатюка, і не зовсім таку, яку хотів...

«Як би комусь не хотілося це приховати, залишається беззаперечний факт: у 2011 році, саме при президентстві Віктора Януковича, Володимир Бондар був призначений директором ДЕРЖАВНОГО підприємства «Теплий дім». А при «донецьких», як відомо, державні посади «за просто так» не роздавалися. Бажання отримувати їх в епоху Януковича, видно, докорів сумління у Вас, пане Бондар, теж не пробуджувало?!» – запитує Олександр Пирожик.

Задля повної картини дописувач нагадує, що ДП «Теплий дім» тоді функціонувало в структурі Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України. А очолював його сумнозвісний Владислав Каськів – колишній лідер революційної «Пори», який зрадив ідеали Майдану та перебіг до Януковича. При його президентстві він і «нахапався» такого, що аж довелося ставати «панамським біженцем». Чого можна було навчитись у такого «шефа», – питання риторичне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реальна вирубка лісу в 28 разів перевищує офіційні дані, які надають у відомстві Володимира Бондара

«Доволі дивним (чи таки закономірним?) у цьому контексті виглядає те, що фракція чергового політпроекту, організованого одним із засновників Партії регіонів Петром Порошенком, яку на Волині очолює Володимир Бондар, покинула сесійну залу, коли дійшло до голосування за принципові для кожного українця питання», – додає Олександр Пирожик.

У результаті депутати з фракції БПП у Волиньраді не підтримали на останній сесії ряду важливих проектів рішень:

– про надання статусу ветеранів російсько-української війни воїнам-добровольцям; 

– про надання статусу учасників війни військовим священикам (капеланам);

– про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту;

– про звернення щодо підтримки законопроекту 9139 про засудження та заборону «руського міра» в Україні;

– про звернення щодо скасування рішення уряду про підвищення ціни на газ для населення;

– про звернення до уряду щодо сприяння у завершенні будівництва шахти №10 «Нововолинська» та ряду інших соціально значимих проектів.

«І за це Вас, Володимире Нальковичу, сумління теж нітрохи не мучить?» – запитує перший заступник голови Волиньради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кватирка і його злочинні схеми покриває Володимир Бондар, - Павло Данильчук

Посадовець констатує, що тільки завдяки фракціям, які 20 грудня пообіді не покинули сесійної зали і для яких ці питання були справді вагомими, Волинська обласна рада таки прийняла всі важливі рішення. І спромоглася не осоромитись перед воїнами-добровольцями, капеланами та всією Волинською громадою.

«Якщо ж, пане Бондар, Ви вважаєте, що все це «не дотягує» до політичної «колоди в оці», то вважайте, що ми просто обмінялися «скалками», – резюмує Олександр Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бондар назвав неадекватними журналісток, які приїхали в заказник «Воротнів»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити