image
 |  0 7 Червня 2023 | 17:44

Волинські екологи вилучили рибу у браконьєрів та передали її на ЗСУ

Екологи Волині провели акцію по збереженню біоресурсів, зокрема, вилучили рибу у браконьєрів та передали її на ЗСУ.

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Волинській області.

З другого по пяте червня державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища з залученням громадських інспекторів з охорони довкілля, спільно з офіцерами громади, Ковельське районне управління поліції ГУНП у Волинській області взялися участь у всеукраїнській акції по захисту річок та біоресурсів.

Акція проходила на території озер Велике Згоранське та Мале Згоранське Головненської територіальної громади, річки Прип’ять Ратнівської територіальної громади, річки Луга та озер в Устилузькій територіальній громаді, річки Стохід поблизу смт. Любешів та річки Вижівка Старовижівської ТГ.

Під час проведення заходу на території ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Згоранські озера» вилучили з води 20 безгосподарних рибальських сіток загальною довжиною 1 410 метрів. У них виявили 113 екземплярів риби – 22 кілограми.

Розмір збитків, заподіяних порушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок незаконного добування риби становить 475 тисяч гривень.

Вилучену рибу передали на потреби Збройним Силам України.

Готуються матеріали для направлення заяви до поліції про порушення кримінального провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сморід у місті: Луцьке підприємство заперечує свою вину

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити