image
 |  2 9 Жовтня 2018 | 16:32

Волинські фермери самовільно захопили земельну ділянку вартістю 13 мільйонів гривень

На Волині прокурори домоглися повернення державі самовільно зайнятої фермерським господарством земельної ділянки, вартістю 13 млн грн.
Про це «ВолиньUA» повідомляє прес-служба прокуратури області.
Господарський суд Волинської області зобов’язав фермерське господарство звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею понад 18 га й вартістю 13 млн грн, розташовану поблизу села Грушівка Ковельського району.
Під час проведеної ГУ Держгеокадастру перевірки з’ясувалося, що фермерське господарство без жодних правовстановлюючих документів використовує цю земельну ділянку.
Ділянка із земель запасу сільськогосподарського призначення державної власності була оброблена та засіяна пшеницею. При цьому договір оренди землі господарство не укладало й рішення органу місцевого самоврядування або державної влади про надання земельної ділянки в користування фермерського господарства не приймалося.
Факту самовільного зайняття ділянки фермери не заперечували, проте станом на кінець серпня 2018 року добровільно її не звільнили та не повернули.
У справу втрутилася прокуратура.
У суді прокурори домоглися звільнення та повернення державі самовільно зайнятої фермерським господарством земельної ділянки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нововолинську може запрацювати іноземна фірма, яка виготовляє комплектуючі для салонів легковиків
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити