image
 |  0 23 Жовтня 2020 | 15:25

Волинські громади отримають у власність 65 тисяч гектарів землі

54 територіальні громади, які були утворені у Волинській області, після 25 жовтня отримають у комунальну власність 65 тисяч гектарів сільськогосподарських земель.

Про це інформує ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

«Громади отримають масиви із вже визначеними чіткими межами земельних ділянок та цільовим призначенням. У Волинській області йдеться про орієнтовно 65 тисяч гектарів. Ми передамо все, без виключень. Бо зараз маємо ситуацію, коли такі ОТГ, як Вишнівська, Колківська, Любешівська, Любомльська, Прилісненська, Цуманська, Шацька, так і не отримали землі сільськогосподарського призначення. За дивним збігом це громади з цінними рекреаційними землями та бурштиновими покладами», – зазначив Голова Держгеокадастру Роман Лещенко.

Під час зустрічі Президент України зазначив, що наразі вдасться передати громадам трохи більше двох мільйонів гектарів земель, адже ще п'ять мільйонів були вкрадені з державної власності в попередні роки, поки діяв мораторій на продаж землі. Тому Президент звернувся до представників ОТГ з проханням надавати правоохоронцям інформацію щодо відомих їм випадків незаконного виведення земель з держвласності.

Нагадуємо, що 15 жовтня 2020 року Президент України підписав Указ щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність 1469 територіальних громад. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обшуки на Волині: знайшли снаряди, запали та набої (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити