image
 |  2 20 Березня 2020 | 22:24

Волинські лікарі досі неукомплектовані, згідно з вимогами МОЗ

Волинські лікарі, які першочергово будуть опікуватися інфекційними хворими людьми, досі залишаються неукомплектованими медичними засобами, відповідно до вимог Міністерства охорони здоров’я.

Про це у коментарі «ВолиньUA» повідомила медичний директор Волинської обласної інфекційної лікарні Любов Серба.

Проблема в тому, що в Україні на медичному ринку розібрали більшість медичних засобів, які потребують лікарі. Навіть у випадку повного фінансування залишиться проблема закупівлі цього спеціального обладнання і засобів індивідуального захисту.

«Забезпечення є, але його на сьогодні замало, існує дифіцит на ринку», - зазначила Любов Серба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар-інфекціоніст просить заможних волинян допомогти респіраторами та захисним одягом

Окремо слід зазначити, що після використання засобів індивідуального захисту медичний працівник має їх утилізувати, а це - теж додатеові затрати ресурсів.

Оскільки ж ці проблеми мають вирішуватися на верхівці влади, то, як бачимо, українська медицина сьогодні фактично залишилася на утриманні органів місцевого самоврядування, меценатів та волонтерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні тільки енергія та самовіддача волинських лікарів рятують нас від тотального лиха, – депутат Волиньради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити