image
 |  4 21 Серпня 2018 | 18:23

Волинські лікарні отримали 289 комплектів комп'ютерного обладнання

В область прибуло комп'ютерне обладнання для ведення медичної інформаційної системи «Реєстр індивідуального серцево-судинного ризику дорослого населення Волинської області». Зокрема, 289 комплектів вартістю 836 доларів кожен, що складаються із ноутбука і багатофункціонального пристрою днями привезли в область. Відтак, 25 таких комплектів отримала Луцька міська дитяча поліклініка сьогодні, 21 серпня 2018 року. 
Про це "ВолиньUA" повідомляє Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.
25 таких комплектів отримала Луцька міська дитяча поліклініка сьогодні, 21 серпня 2018 року

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко, який і приїхав вручити поліклініці обладнання, наголосив, що задоволений роботою команди, яка співпрацює зі Світовим банком, адже Волинь – одна з 4 областей, яка отримує кошти в рамках субпроекту.
- Ми працюємо та витрачаємо кошти Світового банку ефективно. Впровадження нової електронної системи та реєстру – це назавжди. Це не паперові картки, які загубляться. Тому ця сучасна техніка полегшить життя та роботу не лише медикам, а й волинянам, - зазначив Олександр Ілліч.
Начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Ігор Ващенюк, своєю чергою, розповів, що нині таке обладнання отримують, відповідно до розподілу, центри первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД). Це – один із кроків до цілковитої відмови від паперових карток та перехід до електронних і важливий компонент субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».
Аби убезпечити електронні медичні картки від хакерських атак та викрадення даних, реєстр зберігає спеціально створена комплексна система захисту інформації.
- Першочергово в субпроекті Світового банку не було дитячої поліклініки, але в зв`язку з тим, що проводиться реформування галузі охорони здоров`я - ми прагнемо створити в області єдиний медичний профіль. Тому при першій можливості ми знайшли кошти аби закупити обладнання для медичного закладу, - проінформував головний медик області.
До слова, медичну інформаційну систему написали у рамках ІТ-компоненту субпроекту, що вартувало майже 53 тисячі доларів. Вона функціонує з вересня 2017 року. До неї станом на 20 серпня 2018 року внесено понад 496 тисяч пацієнтів Волині, що становить приблизно половину населення краю. Аби убезпечити електронні медичні картки від хакерських атак та викрадення даних, реєстр зберігає спеціально створена комплексна система захисту інформації.
Головний лікар медичного закладу Оксана Лєщинська в захваті від довгоочікуваної поставки:
- Ми в день обслуговуємо близько двох тисяч дітей з профілактичною та лікувальною роботою. Нове обладнання дасть можливість уникнути черг та затримок. Ми щиро дякуємо і міській владі, і адміністрації за сучасну техніку, яка полегшить нашу роботу.
Перехід від паперових носіїв до єдиного реєстру пацієнтів Волині зараз – лише справа часу, який потрібен для внесення ще половини населення краю у медичну інформаційну систему.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  На Волині дві карети «швидкої допомоги» проїхали 80 кілометрів за хибним викликом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити