image
 |  5 14 Травня 2020 | 10:01

Волинські музеї досі зачинені для відвідувачів: причина – не в карантині (ВІДЕО)

Волинський обласний краєзнавчий музей і всі його філіали не відкриють для відвідувачів, - розповіла Суспільному директорка Оксана Важатко. Причина – відсутність грошей на засоби захисту і дезінфекції, які музей повинен придбати за власні кошти.

Нагадаємо, згідно з постановою Кабміну про послаблення карантину, музеї можуть відновити свою діяльність за дотриманням санітарних вимог. 

Волинський краєзнавчий музей має 6 філій: музей Волинської ікони, художній музей, музей історії Луцького братства, Колодяжненський музей і музей в Затурцях імені Вячеслава Липинського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виконавча влада намагається перекрасти карантинні проблеми на місцеве самоврядування, – посадовець Волиньради

"Для всіх музеїв закупити безконтактні термометри, засоби захисту працівників, подумати про засоби захисту для відвідувачів, які приходять, це для нас дорого. Ми вже це прораховували і зважаючи на відсутність транспорту, ми розуміємо, що відвідувачів у нас особливо не буде", – каже директорка Волинського обласного краєзнавчого музею Оксана Важатко.

У час карантину, за словами директорки, частина працівників музею і його філій працює дистанційно, інші – виходять на чергування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Думки вголос: Що лучани думають про послаблення карантину? (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити