image
 |  4 5 Березня 2020 | 11:03

Волинські рибоохоронці врятували 100 кіло коропа і товстолоба (ФОТО)

29 лютого 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на ставку поблизу села Бобли Турійського району Волинської області.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

Близько 17 години викрито сімох громадян, які здійснювали вилов риби промисловим знаряддям лову без права на промисел – неводом. У сітному знарядді знаходилося 100 кг риби, а саме: 300 екз. товстолоба (60 кг) та 200 екз. коропа (40 кг). Оскільки риба перебувала у живому стані, здійснено її випуск у природне середовище.

На осіб оформлено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення правопорушників до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Розрахунок за незаконне добування інших водних біоресурсів здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за одну незаконно виловлену особину товстолоба становить 255 грн, коропа – 306 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За тиждень викрили 17 порушень природоохоронного законодавства, – Волинський pибпатpуль

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити