image
 |  4 3 Березня 2020 | 08:15

За тиждень викрили 17 порушень природоохоронного законодавства, – Волинський pибпатpуль

У період з 24 лютого по 2 березня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 17 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено вісім порушень правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та дев’ять грубих порушень (за ч. 4 ст. 85 КУпАП).

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

«За даний період на порушників накладено 408 грн штрафів. У них вилучено чотири од. заборонених знарядь лову (сітки). Крім цього, дев’ять адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, першого березня на «гарячу лінію» Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від небайдужого рибалки про грубе порушення правил рибальства на ставку поблизу с. Хмелівка Володимио-Волинського району Волинської області.

Державні інспектори рибоохорони оперативно прибули на місце правопорушення. Так, викрито двох громадян, які здійснювали вилов водних біоресурсів, забороненими знаряддями – трьома риболовецькими сітками.

Завдяки дзвінку громадянина та оперативним діям рибпатрульних не було завдано шкоди рибному господарству. Матеріали справ направлено до суду для притягнення правопорушників до відповідальності. Знаряддя лову вилучено.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, любительський лов риби взимку дозволяється на ділянках поза межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше десяти (відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час pейду вилучили 350 метрів сіток, - Волинський pибпатpуль

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити