image
 |  2 24 Березня 2020 | 18:50

Волинські рибпатрульні виявили 350 метрів сіток на озері Люцимир

20 березня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля спільно з працівниками Державної екологічної інспекції у Волинській області здійснили рибоохоронний рейд. Захід проведено на оз. Люцимир, Шацького району Волинської області, на території Шацького природного парку.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

В ході рибоохоронної роботи знайдено безгосподарське майно. Під час обстеження озера виявлено та вилучено сім од. риболовецьких сіток, загальною довжиною 350 метрів. У сітках знаходилися: плітка – 20 екз., карася сріблястого – 1 екз. та 5 екз. раків. Оскільки водні біоресурси знаходилася у живому стані, здійснено її випуск у природне середовище. Завдяки оперативним діям рейдової групи попереджено збитків на суму 3 255 грн. Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя лову вилучено.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів на території НПП «Шацьк» здійснюється відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один екземпляр плітки становить 150 грн, карася сріблястого – 30 грн та рака – 45 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські браконьєpи завдали збитків на понад 30 тисяч гривень (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити