image
 |  4 28 Липня 2022 | 22:31

Волинські рятувальники визволили з халепи лелеку (ФОТО)

У понеділок, 25 липня, у селі Лище Луцького району наші рятувальники визволяли лелеку, що заплутався у синтетичному мотуззі в гнізді й не міг ані злетіти, ані навіть поворухнутися.

Про це повідомили у пресслужбі ДСНС у Волинській області. 

Працівники 1 ДПРЧ міста Луцька підійнялися до пернатого висувною триколінною драбиною й врятували його з пастки. Коли ж знесли на землю й розплутали клубок мотуззя, побачили, що в нього зламана лапа. Травмованого бідолаху рятувальники доправили до Луцького зоопарку, де передали ветеринарові.

З’ясувалося, що в лелеки відкритий перелом гомілки, розірвані сухожилля. Після надання кваліфікованої допомоги вирішальними стали наступні дні: чи виживе птах, чи впорається із наслідками тяжкої травми.

І от ділимося доброю новиною: стан лелеки стабільний, він житиме, щоправда, його лапа не функціонуватиме належно. Тому надалі він приєднається до великої родини мешканців зоопарку, де отримає надійний прихисток і харчі. - йдеться у повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Городищенській громаді Луцького району відкрилася виставка картин художника з Донеччини "Врятоване мистецтво"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити