image
 |  9 13 Червня 2019 | 09:14

Волинські спортсмени здобули «золото» та «срібло» на чемпіонаті світу з пауерліфтингу

29-й чемпіонат з пауерліфтингу WORLD WPA CHAMPIONSHIPS пройшов у Луцьку.

Нововолинський тренер фітнес-клубу «Актив» та його вихованці покращили свої результати з попередніх змагань та взяли “золото” та “срібло” - повідомляє БУГ.

Нагадаємо, тренер «Активу» Олександр Бурда та його вихованці вибороли першість у своїх категоріях на Всеукраїнському Відкритому Чемпіонаті ВПА України з пауерліфтингу. Після чого готувалися та взяли участь у чемпіонаті світу.

500 учасників з 24-х країн, серед яких Україна, Польща, США, Італія, Франція та інші змагалися в жимі штанги лежачи, становій тязі, підйомі штанги на біцепси, Push&Pull та багатоповторному жимі.

Тренер Олександр Бурда та його вихованці, 46-річний Анатолій Гуліта з 20-річним сином Борисом, покращили свої результати з попереднього чемпіонату та взяли призові місця.

Олександр Бурда за підсумками змагань виконав жим у 805 кг: присід зі штангою – 300 кг, жим лежачи – 190 кг, станова тяга – 315 кг. Серед професіоналів у своїй категорії виборов 2-ге місце.

Порівняно зі Всеукранським чемпіонатом, де тренер посів перше місце і став абсолютним чемпіоном змагань, свій результат покращив на 45 кг.

Анатолій Гуліта виступав серед аматорів, виконав жим лежачи у 150 кг. Спортсмен посів перше місце у своїй категорії, перевиконавши норматив КМС (кандидат в майстри спорту – ред). Покращив результат з попередніх змагань на 5 кг.

Його син Назар виступав у категорії юніори та виконав жим лежачи в 140 кг, посів друге місце. Покращив результат з попередніх змагань на 10 кг.

На чемпіонаті з пауерліфтингу спортсмени ставлять перед собою завдання перемогти не лише своїх суперників, а й побити свої рекорди.

“Класно бути сильним”, – вважає тренер Олександр Бурда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український штангіст Чумак здобув «золото» відбіркового олімпійського турніру

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити