image
 |  441 13 Березня 2024 | 18:13

Волинські журналістки співпрацювали із ресурсом УПЦ МП

Служба безпеки України нейтралізувала злочинну організацію, яка проводила інформаційні диверсії на замовлення ФСБ. Ймовірно, йдеться зокрема й про так званий Союз православних журналістів (СПЖ).

На своєму сайті організація 12 березня написала про обшуки СБУ та використала фото пресслужби правоохоронців. Про це повідомляє Район.in.ua.

Ресурс СПЖ активно висвітлював релігійну тематику на Волині та Рівненщині, відстоюючи інтереси УПЦ МП. Зокрема, часто використовуючи матеріали Волинської єпархії УПЦ МП.

На сайті СПЖ серед авторок є і журналістки з Волині – Наталія Малімон та Євгенія Стекунова.

Тексти Наталії Малімон – це передруки із сайту Волинської єпархії УПЦ МП. Євгенія Стекунова була більш продуктивною на ресурсі – там 225 матеріалів, що підписані її ім'ям.

За інформацією джерел Район.in.ua, Стекунова адмініструвала ще один інформаційний ресурс «Raskolam.NET», який також поширював пропагандистські матеріали.

Є серед авторів й ексречник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський. Він підготував для сайту близько ста текстів, останній з яких датований 2 березня 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дохід півтори мільйони та квартира біля Луцька: що у декларації директорки Шацького національного парку, яку судять за корупцію

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити