image
 |  0 25 Травня 2021 | 14:02

Сошичненській громаді виділять кошти на ремонт Цирської осушувальної системи

Постійна комісія Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів погодила виділення на умовах співфінансування 174 тисяч гривень для Сошичненської сільської ради, що у Камінь-Каширському районі.

Про це стало відомо під час засідання комісії, яке відбулося 25 травня.

Голова комісії Юрій Ройко розповів, що за ці кошти в громаді планують ремонт Цирської осушувальної системи внутрішньогосподарської мережі біля села Нуйно Камінь-Каширського району.

«Співфінансування в розмірі 30% від загальної вартості проєкту гарантують. Додам, що повний кошторис робіт складає 248 тисяч гривень. В обласному бюджеті ми сформували резерв на здійснення заходів від підтоплення сільськогосподарських угідь , який склав більше 500 тис грн. Гроші з резерву на вказані заходи будуть надходити для тих громад, які мають проєктно-кошторисну документацію і висновки», – зазначив Юрій Ройко.

Він додав, що також передбачені капітальні ремонти осушувальних систем та меліоративних каналів на території колишніх Шацької, Світязької, Маневицької та Ратнівської сільських рад. Але, наголошує голова комісії, важливо аби громади розуміли, що гроші з обласного бюджету надходять лише тоді, коли в громадах документально оформлене підґрунтя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тендер на ремонт «найгіршої дороги» на Волині досі не відбувся (ВІДЕО)

"Приємно, що Сошичненській громаді Камінь-Каширського району таки виділять кошти на ремонт меліоративної системи. Адже на минулому засіданні екологічної комісії, коли ми затверджували перелік природоохоронних заходів на цей рік, які можуть фінансуватися з обласного екологічного фонду, я звертав увагу на той факт, що в перелік заходів не включений жоден проєкт громад колишніх Камінь-Каширського та Любешівського районів. Хоча саме ці райони чи не найбільше потерпають від підтоплень і вони справді цього потребують. Інформація про необхідність ремонту осушувальних систем мережі річки Цир теж тоді прозвучала...

Тішить, що в управлінні екології та природних ресурсів ОДА дослухалися до цих прохань і спільно пропрацювали необхідний пакет документів. Тож на сьогоднішньому засіданні комісії ми додаємо до переліку проєкт саме з Камінь-Каширщини, ставимо ще один плюсик. Сподіваюся, надалі в ньому з'являться і проєкти з Любешівщини...", - прокоментував ситуацію секретар комісії, депутат Олександр Пирожик (фракція ВО "Свобода").

В результаті депутати підтримали рішення комісії та рекомендували управлінню екології та природних ресурсів Волинської ОДА вирішити питання щодо виділення коштів з обласного фонду охорони природного навколишнього середовища на виконання природоохоронного заходу «Капітальний ремонт Цирської осушувальної системи внутрішньогосподарської мережі біля с. Нуйно Камінь-Каширського району».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До уваги бджолярів: у Меневицькій громаді оброблятимуть поля пестицидами

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити