image
 |  0 20 Вересня 2021 | 22:48

Волинський депутат «засвітив» столичну фірму, що пропонувала медзакладам 20% від оборудки

На Волині керівнику одного з комунальних закладів сфери охорони здоров’я пропонували корупційну схему – закупівлю медичного обладнання за завищеними цінами. Взамін очільнику медичного центру обіцяли 20% від оборудки.

Про це під час позачергової 8-ї сесії облради повідомив депутат обласної ради від ВО "Свобода" Олександр Пирожик.

Депутат озвучив запит керівнику обласної прокуратури Віктору Тимчуку та начальнику ГУ Нацполіції у Волинській області Юрію Крошку.

Зі слів обранця громади, днями до одного з комунальних закладів сфери охорони здоров’я навідалися невідомі особи, які назвалися представниками київської фірми «Ксенко», що займається продажем медичного обладнання.

«У розмові з керівником вони надали каталоги своєї продукції і сказали, що, мовляв, йому буде вигідно купувати продукцію саме в них, адже «його не образять». При цьому на екрані смартфону показали 20%, які нібито можуть бути його. До честі цього керівника, він сказав, що викличе представників антикорупційних органів, які перевірять законність такої пропозиції. Після цих слів представники київської фірми швидко покинули приміщення, але, поспішаючи, залишили каталоги та контактні телефони. Все зафіксували камери спостереження», – інформує депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державні нотаріуси на Камінь-Каширщині працюють за залишковим принципом, — депутат Волиньради

Зі слів Олександра Пирожика, вдалося з’ясувати, що фірма «Ксенко» має понад 35 судових рішень і, щонайменше, декілька кримінальних проваджень через продаж медичного обладнання за завищеними цінами на Запоріжжі, Полтавщині та інших областях.

«Дісталися й до Волині. Подію про інцидент внесли в Журнал обліку повідомлень про корупцію, а також подали заяву з проханням внести відомості про вчинення корупційного правопорушення у ЄРДР... Я не хочу, щоб цей корупційний чиряк поширювався в нашій області. Прошу прокуратуру і обласну поліцію відреагувати на цю справу», – звернувся до керівників прокуратури та поліції депутат.

Сесія підтримала такий депутатський запит обранця громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дехто в апараті Волинської облради загрався у політику і забув про свої обов'язки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити