image
 |  0 14 Січня 2020 | 13:21

Волинський фермер: Закон про продаж землі від Зеленського – це суцільний обман

Закон про продаж землі, який хоче ухвалити влада, є суцільним обманом і спрямований проти інтересів українського землевласника.

Про це заявив волинський фермер, депутат Володимир-Волинської райради від ВО «Свобода» Павло Карпюк.

Фермер наголосив, що ця акція є однією з багатьох акцій, які проводять фермери, щоб привернути увагу суспільства і влади до зробленого законопроекту про продаж землі.

Павло Карпюк впевнений, що такий закон несе пряму загрозу українському фермерству та приведе до занепаду та зубожіння села.

«Закон про продаж землі містить кілька спекулятивних моментів, які спрямовані проти дрібного та середнього українського землевласника. Серед них - максимальна кількість концентрації землі в одних руках – 10 тисяч гектарів. Зрозуміло, що купити 10 тисяч гектарів за ринковою ціною може лише крупний агрохолдинг. Реалізація цієї норми приведе до концентрації землі у руках потужних латифундистів. Інша проблема, яку приховує влада, це так зване право переважної купівлі землі, яка перебуває в оренді. Так фермер, який орендує землю, може купити її лише на аукціоні. Але за умови, що запропонує найвищу ціну, якщо ж фермер не зможе цього зробити, значить він втрачає цю землю. Також цей закон не захищає українську землю від спекулянтів, а це означає, що олігарх може скупити 1000 гектарів і не займатися аграрним виробницвом, а здавати цю землю в оренду вже фермерам за високу плату. Або ж взагалі нічого не робити і чекати, коли можна буде перепродати цю землю за спекулятивною високою ціною», - прокоментував основні ризики розробленого законопроекту Павло Карпюк.

На думку фермера, такі неякісні закони не мають нічого спільного із законодавчо базою, яка діє в країнах Європи.

Нагадаємо, що сьогодні поблизу митного посту «Ягодин» відбувається акція волинських фермерів проти прийняття Закону щодо розпродажу української землі.

Читайте також: Влада Зеленського застосовує узурпаторські методи проти селян

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити