image
 |  4 25 Вересня 2020 | 08:48

Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти відзначає 80-річчя

З нагоди поважної дати у ВІППО відбулися урочистості у форматі наукових читань «Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти: історія, сучасність та перспективи розвитку».

Напередодні в.о. ректора закладу Петро Олешко гостинно запрошував гостей свята відвідати місцевий музей, який відкритий в інституті ще в 2003 році з ініціативи багаторічного керівника і в минулому депутата обласної ради Ганни Маслай, - йдеться на сайті Волинської облради.

"Професія вчителя вимагає самовідданої праці. Ви ж генеруєте нові ідеї, нові методики, ви даєте натхнення. А це найголовніше, що запалює ту вчительську душу, щоб іти до учнів зі світлом. Щиро дякую за ту титанічну роботу, яку ви робите", - сказала, вітаючи колектив, голова Волинської обласної ради Ірина Вахович. 

Вона побажала розвитку для Інститут та хорошого бюджетного фінансування, бо, на переконання Ірини Вахович, фінансувати науку - стратегічно важливо для розвитку всієї України.

"У нас лише пів відсотка ВВП йде на розвиток науки. Але якщо ми не будемо розвивати науку, особливо прикладну, яка генетично притаманна українцям, то не будемо мати розвитку держави. Тому сьогодні, у день вашого свята, хочу побажати правильних пріорітетів нашій країні. Каркас освіти та науки має бути в пріоіртеті однозначно", - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приватна дорога зі шлагбаумом та тіньовий автопарк головного лісівника Волині Кватирка (ФОТО, ВІДЕО)

Довідково за матеріалами офіційного сайту ВІППО:

ВІППО — єдиний у регіоні заклад післядипломної педагогічної освіти, який забезпечує підвищення кваліфікації педагогів.

Згідно з постановою Ради народних комісарів УРСР від 4 березня 1940 р. № 316 «Про реорганізацію початкових і середніх шкіл на території західних областей України», з метою підвищення культурного рівня їх населення і здійснення загального навчання Рада народних комісарів Української РСР зобов’язала Народний комісаріат освіти республіки організувати з 15 березня 1940 р. у Волинській області Інститут підвищення кваліфікації вчителів.

1993 р. — зміна назви інституту на Волинський обласний навчально-методичний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів. У 2001 р. назву закладу змінено на Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти.

ВІППО сьогодні — це сучасний центр підвищення кваліфікації педагогічних кадрів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити