image
 |  4 21 Грудня 2021 | 15:56

Волинській митниці - 77 років

Волинська митниця святкує 77 років з дня започаткування.

Про це інформують на сторінці митниці.

ІІ становлення започаткувало відкриття 18 грудня 1944 року тимчасового митного поста "Вовчий Перевіз" (за назвою найближчого до річки села). У 1954 році цей пост перейменували на "Ягодин" Брестської митниці. Польську колонію, яка розташовувалась поряд, заснував ще король Владислав Ягайло у першій половині 15 століття. У 1968 році село Вовчий Перевіз перейменували у село Старовойтове. Так на митній карті СРСР вперше з'явилась юридична адреса МАПП "Ягодин" та Ягодинської митниці: с. Старовойтове, Любомльський район, Волинська область, Україна. З лютого 1991 по липень 1999 років митниця називалась Волинською, потім їх знову переформатовували. Однак дотепер Волинську митницю часто називають Ягодинською - через стратегічне значення пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ". Художньо його часто представляють як Західні ворота України. Подаємо дещо незвичні ракурси цього найпотужнішого на українсько-польскій ділянці кордону "вікна в Європу" для вітчизняних товаровиробників. І щиро сподіваємось, що невдовзі нам доведеться оновлювати світлини, бо його розширять і модернізують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфлікт з газовиками: в селі неподалік Луцька від газопостачання відключили кілька домогосподарств (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити