image
 |  9 30 Травня 2020 | 18:04

Волинський музей представив кинджал єгерів зразка 1936 року

Збірка надбань Волинського краєзнавчого музею не залишить байдужим жодного поціновувача минулого. Одну з груп колекції музею представлено холодну зброю. Серед них кинджал єгерів і членів Мисливського союзу ІІІ Рейху (Німеччина) зразка 1936 року.

Даний зразок холодної зброї має свої форми і виділяється оздобленням. Руківʼя виготовлене із рогу оленя, прикрашене дубовими жолудями, що символізують ліс і саме полювання. Продовженням теми мисливства є й гарда кинджала, виконана у формі копит із металевою пластиною, де зображений олень. На лезі вигравіювані сцени полювань, які додають зброї ще більшого колориту.

Разом із колекцією інших зразків холодної зброї кинджал був переданий у Волинський краєзнавчий музей завдяки налагодженій співпраці із Національною поліцією України, Службою безпеки України і Державною виконавчою службою України у 2018 р.

«Кинджал експонується на виставці «Панство на дозвіллі», яка, будемо сподіватись, вже незабаром запросить відвідувачів до Волинського краєзнавчого музею», - йдеться у дописі Волинського краєзнавчого музею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині лісники збудували готель для VIPів   

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити