image
 |  3136 26 Березня 2024 | 18:13

Волинський національний університет занедбав ботсад у Луцьку

Волинський національний університет нічого не робить для наведення порядку і абсолютно не займається доглядом території ботанічного саду у місті Луцьку.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповіла начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак.

"Нещодавно у місті провели розчищення ділянки ботанічного саду на березі річки Сапалаївка. Цей сад перебуває в користуванні Волинського національного університету імені Лесі Українки. Але з боку навчального закладу немає жодних дій з його догляду. Тому сад заріс чагарниками, бузиною, американськими кленами.

Місто вже направляло звернення до міністерства довкілля. Але там бояться передавати сад у користування місту. Мовляв, площа може зменшитися.

Аналогічна ситуація з іншою частиною ботсаду, яка розташована на вулиці Потебні. Ніякого благоустрою території та створення зон для відпочинку ми не спостерігаємо. Схоже, університет втратив інтерес за доглядом цих територій. І не хоче нічого робити, щоб виправити ситуацію. Чи шукати інші шляхи вирішення проблеми. Керівництво університету змінюється, але підходи до ботсаду залишаються такі ж", - розповіла Оксана Лисак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку біля магазину самовільно перекладають бруківку (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити