image
 |  2 30 Березня 2020 | 10:18

Волинський протоієрей Михайло Бучак започаткував проєкт, аби подолати страх

Головний військовий капелан Волинської єпархії, настоятель парафії в с. Княгининок Луцького районного деканату у «Фейсбуці» відповідав на запитання парафіян у форматі відеочату.

Про це повідомили в Управлінні Волинської єпархії Православної Церкви України.

Такий проєкт душпастир започаткував на своїй сторінці, аби зняти напругу в суспільстві перед пандемією небезпечної хвороби, щоб люди побачили «світло в кінці тунелю». Як зазначив о. Михайло, для людей важливе «живе спілкування»: у підсумку першого відеочату – подано 179 запитань чи коментарів, 110 поширень на інші сторінки, понад 3000 переглядів.

Страх з'являється через відчай. Стан хворої душі й спричиняє захворюваність. А ми з Божою допомогою переможем духовну байдужість і подолаємо страх. «Бо кожен, хто призове ім'я Господнє, спасеться» (Рим. 10:13).

Все у волі Божій, каже душпастир. І те, що нині маємо, допущено Богом. Господь хоче, аби ми змінилися. Ми не можем знати, що буде з нами завтра і якою буде хвороба на теренах України. Зараз люди багато в чому обмежені: у відвідуванні храмів, у доїзді й іншому. А що далі буде?

Найперше, зазначає о. Михайло, треба перестати боятися й усвідомити, що все буде добре, бо з нами Бог. Усе, що робимо, робити з Христом. Іншим людям – бути «світлом для світу», вміти їх любити і прощати. Нині настала благодатна пора: маємо час спілкуватись, молитися з родиною разом. За бажанням можна домовлятися зі священником про таїнства, молебні тощо.

Подальше спілкування може здійснюватись у різних формах. Наступну зустріч протоієрей планує за тиждень, а подальші, можливо, на «Ютюбі».

Отець Михайло сподівається, що до Великодня ми з Божою поміччю все ж переможемо коронавірус. І зміниться страх на радість. Але Пасха цьогоріч буде особлива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПЦУ затвердила молитву від коронавірусу (ТЕКСТ)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити