image
 |  0 30 Серпня 2022 | 08:54

Волинський суддя пішов на війну та отримав травму під час несення служби

Суддя із селища Ратне Ковельського району Станіслав Лозицький вступив до лав Збройних сил України у перші дні війни.

Про це журналістам Центру журналістських розслідувань «Сила правди» стало відомо з власних джерел.

У коментарі Станіслав Лозицький підтвердив цю інформацію та розповів, що наразі знаходиться на лікуванні у Нідерландах, адже отримав травму під час несення служби.

Я відправив свою сім’ю до Польщі, а сам зібрав речі та пішов у військкомат. Це моя країна, я обрав служити нашому народу і хочу, щоб моїм дітям та дітям інших українців ніколи не довелося зіштовхнутися зі звірствами росіян. Я не хочу почути від своїх дітей, що вони пішли на війну, тому зробив це сам. Жінка підтримала мій вибір, а мама весь цей час думала, що я на роботі, мені було важко їй зізнатися – розповів Станіслав Лозицький.

Лозицький Станіслав Олегович родом зі Львова. Йому 41 рік. З 21 жовтня 2016 року він є суддею Ратнівського районного суду. До цього працював у Апеляційному суді Львівської області.

За даними Державної судової адміністрації України за період з 24 лютого до 11 липня 2022 року до лав Збройних Сил України мобілізовано 54 судді та 229 працівників апаратів судів, а добровольцями до сил територіальної оборони ЗСУ долучилось 33 судді та 49 працівників апаратів суддів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити