image
 |  698 27 Серпня 2024 | 13:42

Волинський ТЦК створив окреме місце для спілкування адвокатів із військовозобов'язаними

У зв'язку із активним обговоренням питання надання правової допомоги військовозобов'язаним та з метою налагодження взаємодії, керівником Волинського ОТЦК та СП проведено робочу зустріч із Радою адвокатів Волинської області. Обговорено проблемні питання та шляхи їх вирішення задля поліпшення подальшої роботи.

Відповідну інформацію опублікували на фейсбук-сторінці Волинського обласного ТЦК та СП, - пише ВолиньUA.

Громадян інформують про те, що захист прав яких може здійснюватися адвокатами. До територіальних центрів прибувають громадяни різних категорій:

  1. - особи звертаються з питаннями соціальних виплат, допомог, пенсій, одноразових грошових виплат;
  2. - ⁠щодо надання їм відстрочки чи внесення актуальних відомостей до реєстру «Оберіг»;
  3. - військовозобов’язані особи, що прибувають до ТЦК та СП з рекомендаційним листом задля проходження військової служби за контрактом;
  4. - військовозобов’язані, що перебувають у розшуку та доставлені органами Національної поліції.

Саме під час надання правової допомоги останній категорії громадян, надходять відповідні зауваження та скарги, оскільки доступ сторонніх осіб до військових обʼєктів, насамперед пункту попереднього збору військовозобовʼязаних, є обмеженим.

З метою дотримання конституційного права військовозобовʼязаних громадян на отримання правової допомоги, визначено спеціальне місце на території Волинського ОТЦК та СП, що не є режимним об’єктом, для забезпечення конфіденційного спілкування адвокатів з громадянами, що призиваються на військову службу.

Це рішення спрямоване на створення належних умов для надання адвокатами якісної правової допомоги.

Читайте також: Збито 5 крилатих ракет та 60 БПЛА: підсумки ночі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити