image
 |  31 8 Червня 2023 | 23:31

Волинський військовий лісгосп завдав збитків: екоінспекція відсуджує 2,5 мільйона

Господарський суд Волинської області розглядає справу про нанесення екологічної шкоди діяльністю "Волинського військового лісгоспу".

Про це інформує "ВолиньUA".

Так, Господарський суд Волинської області розглядає позовну заяву Державної екологічної інспекції у Волинській області до Державного підприємства "Волинський військовий лісгосп" про стягнення 2 млн 633 тисяч грн. шкоди. А саме: 2 219 тисяч гривень шкоди, заподіяної порушенням природоохоронного законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської та іншої діяльності, 414 тисяч грн. шкоди, заподіяної порушенням природоохоронного законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської та іншої діяльності.

Наразі остаточне рішення по справі не ухвалене.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боротьба зі зловживанням у лісовій галузі не на часі, або чому Кватирко і далі керуватиме лісом

Зазначимо, що такий випадок у підлеглих Кватирка непоодинокий. Відтак в березні, цього року, головний лісничий Волині з підлеглими організували незаконні рубки лісу. Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно чотирьох працівників лісової галузі, які організували незаконні рубки лісу на Волині. Це завдало збитків державі на понад 39 млн гривень.

У листопаді, минулого року ще один підлеглий Кватирка опинився на лаві підсудних. За даними слідства, лісівник, неналежно виконуючи службові обов'язки, із травня 2020 року по березень 2021 року допустив на ввіреній йому території обходу проведення рубок 140 дерев, які не були відведені в рубку. Унаслідок незаконних рубок державі спричинено шкоду в розмірі понад 777 тисяч гривень.

Варто відмітити, що повноваження колишнього очільника Волинського лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка збільшилися, адже віднедавна він очолює Поліський регіональний офіс ДП «Ліси України». Відповідно і збільшуються апетити у посадовців лісової галузі. 

Незважаючи на «реформи» в лісовій сфері, Кватирко «нагрів» собі чергове керівне крісло. Слід зазначити, що попереднє Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства, яке очолював Олександр Кватирко, погрузло в скандалах та кримінальних провадженнях.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити