image
 |  2120 27 Листопада 2023 | 23:31

Волинського чиновника судили за розголошення службової інформації у сфері оборони

Колишній головний спеціаліст сектору мобілізаційної роботи апарату Ковельської районної військової адміністрації Олександр Пшава порушив вимоги урядової інструкції, що призвело до розголошення службової інформації у сфері оборони.

Про це йдеться у постанові Ковельського міськрайонного суду, - пише Ковель медіа.

СБУ встановило, що у червні 2022 року він, як відповідальна особа за мобілізаційну роботу в державній установі, передав на руки директорці ТОВ «Волинська аграрна компанія» документ з інформацією, що стосується сфери оборони. Хоча на керівницю не поширюються вимоги урядової інструкції. Разом з тим, не відібрав у неї письмове зобов’язання стосовно нерозголошення отриманої службової інформації.

Управління Служби безпеки України у Волинській області скерувало до суду справу про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 212-5 КУпАП.

Олександр Пшава був звільнений з Ковельської РВА і на даний час працює головним спеціалістом відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонно-мобілізаційної та кадрової роботи виконавчого комітету Ковельської міської ради.

В судове засідання він не з’явився, подавши заяву з проханням розглядати справу за його відсутності. Свою вину визнає в повному обсязі, не оспорює фактичних обставин.

Суддя Ковельського міськрайонного суду В’ячеслав Лесик призначив йому мінімальний штраф за вчинене адміністративне правопорушення, що становить 1020 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обшуки на Волині: Керівництво шести лікарень з депутатом заробляли на тендерах

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити