image
 |  2 10 Червня 2021 | 10:08

Волинському геpою АТО збиpають гpоші на теpмінову опеpацію

Вадиму Тимчишину необхідна термінова операція із заміни двох кульшових суглобів. Вартість одного з них становить 72 тисячі гривень (Німеччина). Просять допомогти зібрати гроші.

Про це повідомляють «Волинські Новини» з посиланням на сторінку у Facebook нотаріуса Наталії Ариванюк.

Вадиму Тимчишину, уродженцю села Шклінь Горохівського району, необхідна термінова операція із заміни двох кульшових суглобів. Вартість одного з них становить 72 тисячі гривень (Німеччина). Операцію проведе ортопед-травматолог, професор Адріан Філь на базі Волинської обласної клінічної лікарні у відділенні ортопедії і травматології. Важливо, що операцію із заміни двох суглобів проводитимуть одномоментно. А далі – реабілітація.

«Що таке кульшові суглоби, які зносилися на війні? Клятій війні, яка триває сьомий рік.

Це неспроможність в свої 30 з хвостиком років принести звичайне відро води в поміч своїй вагітній дружині. Бо на ній, крім нового життя, – щодня зварити їсти, дати лад господарці й старшим дітям. Купа отих побутових дрібниць, де твої кульшові суглоби мали б вправно служити: згинатися і розгинатися, бо ти ніколи не цурався жодної роботи. Ти навіть по 40 снарядів на війні тягати на собі не гребував. Бо ти з тих вояків, яких мобілізували 2014 року в 51 ОМБр. І саме за твоєю спиною опинилися найгарячіші точки сходу – Волноваха, Савур-Могила, Амвросіївка, Щастя. Саме тобі випало працювати на великогабаритній військовій техніці, розвозити різні боєприпаси. Зокрема й носити важкий метал на собі. Не було часу думати про те, що людські суглоби на таке не розраховані. І що колись тобі захочеться стати на коліна перед своєю вагітною дружиною, щоб послухати, як там маля, але навіть цього ти зробити не зможеш...

...Коли здоров’я почало давати збій, у шпиталях тобі ставили діагноз «защемлення нерва», робили блокади, але очікуваного результату це не давало. Після тривалого обстеження лікарі-травматологи вирішили: терміново замінити обидва кульшові суглоби.

І от здавалося б військовий, який не просто пройшов війну в найбільш трагічних її моментах, але після демобілізації був на контрактах в кількох різних бригадах з останнім місцем служби в місті Дубно, потім прикомандирований до Луцька. Військовий, звільнений за станом здоров`я, отримав ІІ групу інвалідності. Він мав би отримувати виплати, щоб, не вдаючись до сторонньої допомоги, придбати якісні дороговартісні протези.

АЛЕ! Тобі дали ІІ групу інвалідності як цмвільному, а не захиснику України. Як і чому це сталося, будемо розбиратися через суди і відновлювати твоє право отримувати допомогу від держави в статусі військового. Але на це потрібен час і здоров’я. А зараз час – твій противник. Операцію треба робити терміново.

Ти знаєш про цю терміновість, про кризу в країні, яку ти захищав. Але ти – сама терплячість. Не тому, що на знеболювальних і заспокійливих. Просто ти виріс там, де багато працюють і мало сподіваються на чиюсь допомогу. Ти привчений тамувати свій біль і нічого не просити.

І саме тому тобі так відчайдушно хочеться допомогти!

... Знову хочеться чуда. Великого чуда малої пожертви, яка здатна одній людині, що тягала на собі снаряди, повернути здоров`я. Дітям – тата. Дружині – чоловіка, господаря, годувальника родини. Хіба він не заслужив? Хіба всі, хто зазнав таких втрат – не варті найкращого?" – йдеться у дописі.

Реквізити для допомоги:

Картка Вадима Тимчишина: 5168742721525362

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім’ї з Луцька потрібна допомога: після аварії батько та двоє синів, 5 та 9 років, – у важкому стані у лікарні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити