image
 |  11 14 Грудня 2019 | 09:49

Волинян попередили, що самовільно зрізати дерева у придорожній смузі – злочин

Почастішали випадки незаконної вирубки дерев у смузі відведення автошляхів державного значення, балансоутримувачем яких є Служба автомобільних доріг у Волинській області. Лише у листопаді поточного року виявлено більше 30 зрізаних дерев у придорожній смузі автошляху М-19 Доманове (на Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на Бухарест), зокрема у селах Підгайці, Копачівка, Переспа, Свидники, поблизу Голоб. Нещодавно виявлено ще чимало зрізаних дерев понад дорогою Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне у селі Піддубці.

Про це інформує Служба автомобільних доріг у Волинській області.

Зелені насадження у межах смуги відведення атомобільної дороги є її складовою, а тому перебувають у державній власності і передані в постійне користування Службі автомобільних доріг у Волинській області. За попередніми підрахунками, шкода, нанесена державі самовільною вирубкою вищевказаних дерев становить близько 200 тис. грн.

Для встановлення осіб, винних у незаконній вирубці дерев у придорожній смузі, та притягнення їх до відповідальності Служба автомобільних доріг у Волинській області звернулась з відповідними заявами до правоохоронних органів.

Читайте також: Назвали оновлені терміни появи нових тролейбусів у Луцьку

Звертаємо увагу мешканців області – незаконна вирубка карається законом!!! Якщо зелені насадження ростуть поза межами земельної ділянки, що перебуває у вашій приватній власності, то зрізати їх без наявності на це спеціального дозволу ЗАБОРОНЕНО! Памятайте, що особи, винні у вчиненні незаконної вирубки, несуть адміністративну, кримінальну та цивільну відповідальність. Тож перш ніж зрізати дерево, яке росте при дорозі, задумайтесь – чи потрібні вам ті проблеми, що можуть через це виникнути? Бо, як кажуть, шкірка вичинки не варта, адже втратити можна в рази більше, ніж отримати...

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити