image
 |  14 28 Серпня 2020 | 08:16

Волинян закликали долучитися до звернень на захист військових капеланів (ФОТО)

В Луцьку pозпочався збіp підписів до звернень на захист військових капеланів на ім'я Митрополита Київського та всієї України, блаженнішого Епіфанія та на ім'я Митрополита Іоана (Яременка).

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Вікторія Кашаюк.

Увага! Підписи треба поставити В РЕАЛІ в Офіс-центрі на Кривому Валу та / або Бібліотеці для юнацтва в центрі!

Ми з Вами стали свідками прикрого інциденту, який стався з ГО «Військові капелани Волині» та особисто його очільником протоієреєм О. Михайло Бучак, а також Олександр Вронський, О.Віталій Антонюк, Ivan Gureyv, Volodymyr Mytsko Євген Рудь, Протоієрей Сергій Коць, Сергій Мельничук, Роман Скірак, Володимир Труш, Ігор Літвінцов, Андрій Мовчанюк та іншими високодостойними капеланами. Рішенням Синодальне управління військового духовенства Православної Церкви України військові капелани Волині відтепер не мають права представляти військове духовенство на громадських урочистостях та інших дійствах, а отець Бучак персонально виключений з числа військових капеланів ПЦУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СУВД «чорти добрались»? Pеакція капеланів і соцмеpежі на виключення волинського побpатима

Офіційні причини такого рішення виглядають дуже натягнуто, а про справжні лишається здогадуватися.

Але ж ми всі чудово знаємо, що це ті святі отці, які є звитяжним прикладом служіння Богу та Україні, які з часів Майдану і перших днів російсько-української війни підіймають бойовий дух, стали пліч-о-пліч з нашими воїнами на передовій, підставили своє плече родинам і завжди першими зустрічали та проводжали в останню путь загиблих, проводять волонтерську діяльність та багато ін.

Тому ЗВЕРТАЄМОСЯ до усіх ветеранів, волонтерів, громадських спілок та усіх громадян з проханням долучитися до звернень:

1) на ім'я Митрополита Київського та всієї України, блаженнішого Епіфанія - з проханням особистого втручання у вирішення проблеми;

2) на ім'я Митрополита Іоана (Яременка), голови СУВД ПЦУ з вимогою скасувати вказане розпорядження.

Обидва звернення, до підтримки яких вже долучився голова спілки воїнів АТО Олег Кобилинський, знаходяться в Офіс-центрі на вул. Кривий вал, 31 (бічна від Лесі Українки) при вході від сьогодні до неділі, з (заберемо в неділю о 16 год., графік роботи на фото).

Також окреме звернення на ім'я владики Епіфанія, складене небайдужими волинянами, знаходиться в Обласній бібліотеці для юнацтва біля Свято-Троїцького собору, збоку від кафе, на другому поверсі. Сюди можна завітати в п'ятницю з 9.00 і в неділю з 10 год. (субота -вихідний).

Впевнені, що ми разом цю несправедливість поборемо. Військові капелани підтримують і моляться за нас. Тепер час підтримати їх і, разом з ними - спільну справу захисту України.
Сподіваємося на Вас, друзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ситуації, що склалася, задіяна «третя», ворожа ПЦУ, військовому капеланству сторона, – отець Михайло Бучак

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити