image
 |  4 15 Квітня 2020 | 20:26

Волинянам наполегливо рекомендують не відвідувати церкви на Пасху

"Ми наполегливо рекомендуємо волинянам не відвідувати храми на Пасху, бо Бог не у храмі, а в душі".

Про це під час брифінгу заявила заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак

Чиновниця повідомила, що на Волині станом на 15 квітня є 100 офіційно підтверджених випадків коронавірусної інфекції та чотири летальні випадки.

«Як показала практика, додаткові обмежувальні заходи мали свій ефект. Більшість людей були вдома. Не все було гладко. Деякі магазини працювали. Але я дякую волинянам, що нас почули. До нас йде свято Пасхи. Багато людей на роздоріжжі. Вони вагаються. Ми дуже рекомендуємо людям залишитися вдома на Пасху і не відвідувати храми. Бо віра у душі, а не у храмі. З суботи 13 години до 6 години ранку 21 квітня будуть діяти додаткові обмежувальні заходи», - зазначила Тетяна Щербак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможуть лучани на Великдень освятити паску у храмі? (ВІДЕО)

Також заступниця голови ОДА розповіла, що влада вела перемовини з настоятелями різних конфесій, щоб вони вели богослужіння онлайн.

«Але ми не можемо примусити закрити церкви. Поліція буде складати протоколи за порушення карантину під час освячення пасок», - наголосила вона.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити