image
 |  0 20 Липня 2023 | 16:46

Волиняни відвідали Грецьку богословську школу (ФОТО)

Викладачі та студенти Волинської православної богословської академії взяли участь у Четвертій літній школі Академії теологічних досліджень м. Волос (Греція).

Про це інформує Волинська єпархія ПЦУ, - пише ВолиньUA.

Делегація ВПБА, яку очолив ректор протоієрей Володимир Вакін, пройшла освітню програму, що охопила широкий спектр богословських, канонічних, пасторальних та екологічних питань. Окрім того, відвідали численні монастирі та храми, а також мали цікаві екскурсії.

Учасники прослухали лекції провідних богословів світу, обговорити їхні бачення. Теологи ділилися досвідом втілення змін у церковному житті, зокрема, деталями календарної реформи.

Цьогоріч уперше Академія богословських досліджень ввела курс екотеології, тож наші богослови відвідати і ці лекції, обговорили екологічні проблеми. Не оминули й тему війни в Україні. Закордонні друзі висловлювали підтримку та наголосили на важливості у важкі для нас часи продовжувати богословську співпрацю.

Перед початком навчання делегати ВПБА відвідали Афон – монастирі Ксенофонт, Дохіар, Ватопед, Ставронікіта, Пантократор, Іверон, Андріївський та Іллінський скити, а також келію Святих архангелів Православної церкви України. У кожному куточку возносили молитви за нашу земну Вітчизну, її військо і перемогу над ворогом, спілкувалися з ігуменами цих обителей, які поділилися духовним досвідом та зазначили, що постійно моляться за Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині за 175 млн грн хочуть відремонтувати багатостраждальну дорогу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити