image
 |  4 29 Листопада 2021 | 19:19

Волиняни віком 60+ не бажають вакцинуватися від Ковіду

Вакцинацією від COVID-19 на Волині охоплено близько 37% населення. Найбільше вакцинованих серед осіб, віком 50-59 років, тоді як у групі ризику – серед осіб віком 60+ найменше вакцинованих.

Про це стало відомо під час брифінгу Волинської ОДА щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції та стану вакцинальної кампанії від COVID-19 у області, - пишуть Волинські новини.

Як повідомила завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Ірина Єнжиєвська, одну дозу щеплення отримало 10% дорослого населення області, а дві – 27%.

Вона повідомила, що найвищий відсоток летальності на Волині фіксується серед осіб, старших за 60 років. Натомість серед них найменше вакцинованих, вони щеплені лише на 23% від вікової групи. Найбільший відсоток вакцинації – серед волинян, віком 50-59 років, з яких щеплено 34%.

Усього в області щеплено однією або двома дозами вакцини 288 тисяч осіб, а це – близько 37% дорослого населення: близько 10% вакциновані однією дозою, дві дози отримали 27%.

Також на Волині вакцинували від COVID-19 615 дітей, віком від 12 до 17 років, з них, віком 12-15 років – 91 дитина.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Боголюбах - багато хворих: поступило ще 3

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити