image
 |  2 21 Квітня 2021 | 15:11

Волиняни залишають сміття під деревами в лісі (ФОТО)

Весна прийшла. Скоро Великдень. Всюди тривають традиційні генеральні прибирання. Люди позбуваються непотребу, що накопився, і частенько вивозять сміття до лісу.

Про це інформує ДП Ковельське лісове господарство.

44 протоколи за ст. 73 КУпАП «Про засмічення лісів відходами» в результаті рейду державної лісової охорони лише за минулі вихідні свідчать про те, що люди і справді активно «прибирають сміття з дому». Правда, багато хто при цьому не вважає довколишній ліс власним домом і переконаний, що сміття в лісі – це вже проблема лісівників.

З настанням теплого періоду у держлісгоспах області посилено працюють над охороною від пожеж та засмічення. Проблеми тісно переплітаються і «доповнюють» одна одну. Адже часто люди не просто вивозять сміття, а й спалюють його. Цього року вже було зафіксовано десятки загорянь в екосистемах та на сміттєзвалищах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині спіймали «бурштинового магната», який віз каміння за кордон (ФОТО)

Найбільше таких – на Турійщині – 8 протоколів, Маневиччині (ДП «Маневицьке ЛГ», ДП «Городоцьке ЛГ», ДП «Поліське ЛГ) – 8 протоколів, Старовижівщині – 5 протоколів.

Нагадуємо також, що у лісах Волині розставлено більше 200 фотопасток. Зважаючи на ситуацію, лісівники концентруватимуть тепер їх розміщення у місцях ймовірного вивозу сміття. До речі, саме завдяки фотопасткам було зафіксовано третину виявлених порушень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити