image
 |  7 28 Листопада 2022 | 15:47

Волинянин на російському ТБ закликав повернути колишні кордони СРСР

За матеріалами СБУ засуджено редактора інтернет-ресурсу «Контрольный выстрел», уродженця Волині, який входив до групи російських пропагандистів в Україні.

Про це інформує пресслужба СБУ.

Зловмисники готували та поширювали матеріали, які сприяли розпалюванню міжнаціональної ворожнечі та агітували до порушення державних кордонів, створення на території окремих областей України псевдодержавних утворень.

Досудовим розслідуванням встановлено, що уродженець одного з населених пунктів Луцького району Волинської області, а нині – мешканець столиці, дав згоду керівнику та ведучому пропагандистського каналу на участь у зйомках програми у якості респондента. Він брав участь у маніпулятивних сюжетах на російських пропагандистських телеканалах, що знімали на замовлення окремих політсил та громадських організацій РФ сюжети відверто антиукраїнського спрямування. Також на ютуб-каналі «Рассвет» пропагандист закликав ворожу армію до нашої держави та просив повернути колишні кордони срср.

«Надєюсь на самую скорую встрєчу» – такими словами ворожий посіпака закликав військовослужбовців країни-агресора прийти в Україну та повернути колишні кордони срср насильницьким шляхом.

Злочинну діяльність чоловіка викрили влітку 2020 року, але після оголошення підозри за ч. 2 ст. 110 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України він втік і переховувався від слідства.

Увесь цей час зловмисник продовжував підривну інформаційну діяльність на YouTube та через новостворені телеграм-канали. Служба безпеки України затримала зловмисника у вересні минулого року у Борисполі https://bit.ly/3EOC6lP 

У ході обшуків, проведених за місцем мешкання і тимчасового перебування учасника групи, правоохоронці вилучили антиукраїнські матеріали, сценарії та звіти про інформаційні кампанії, гроші, надані спонсорами з РФ, носії інформації та заборонену літературу.

Подільський районний суд м. Києва визнав агітатора винним та призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з відстрочкою покарання у три роки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити