image
 |  4 26 Травня 2021 | 21:40

Волинянка отримала міжнародну мистецьку премію за живопис історичних портретів (ФОТО)

За створення серії живописних історичних портретів «Від Трипілля до сьогодення» волинянка Іванна Дацюк здобула Міжнародну мистецьку премію імені Іллі Рєпіна.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

На презентації виставки у стінах головного корпусу Волинського національного університету імені Лесі Українки художниці вручили диплом про отримння міжнародної мистецької премії імені Іллі Рєпіна.

Іванна Дацюк є випускницею факультету культури і мистецтв Волинського національного університету. Дівчина здебільшого працює у жанрі історичному портрету.

«Образами картин є історичні постаті: наші предки, трипільці, скіфи, видатні діячі, Герої Небесної сотні», — каже в.о. завідувача кафедри Ольга Каленюк.

Працює майстриня і в монументальному живописі. Вона розписувала Кирилівський монастир у Києві, Петро-Павлівський монастир у селі Світязь, її роботи є у національному музеї ім. Шевченка та на стінах українського посольства в Пекіні.

Довідково: Міжнародну премію імені І.Ю. Рєпіна запроваджено Харківською обласною державною адміністрацією і Харківською обласною радою. Премія призначається у трьох номінаціях: 1 – живопис і графіка, 2 – скульптура, 3 – монументальне і декоративно-ужиткове мистецтво. Премія нараховується у розмірі 18 000 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У луцьких підземеллях знайшли унікальний глек (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити