image
 |  0 3 Січня 2018 | 13:31

Володимир-Волинський: ями на дорогах «латають» відписками та дефектними актами

У Володимирі-Волинському поліція відписками реагує на скарги громадян щодо ямковості на дорогах. Замість змусити владу ліквідувати ями, вони складають дефектні акти, запускаючи їх по новому колу.
Про це інформує наш власкор.
Активіст Тарас Сватко неодноразово звертався до Володимир-Волинської влади з проханням заасфальтувати ями на проїжджій частині у дворах будинків Сагайдачного, 12 та Ковельська, 71. У вересні 2017 року навіть викликав поліцію. Тоді було складено акт огляду дорожнього полотна, і балансоутримувач повинен був ліквідувати ями. Але не так усе склалося. Поліція Володимира-Волинського за підписом її керівника Михайла Бобика дала банальну відписку.

Все, на що спромігся балансоутримувач, а, може, й не він, а водії, – це закидати в деякі ями цеглини та будівельні відходи.
Все це недбальство Тарас Сватко показав на відео, яке виклав у Фейсбуці.
«Як ми бачимо, цю ділянку дороги наші поліцейські визнали безпечною для руху і вказали, що ямковість ліквідовано – засипано ямки щебенем. Хочу сказати, що навіть якби ямки були засипані щебенем – це не усуває той факт, що вона була б відремонтована з порушенням державних будівельних норм, адже жоден стандарт не передбачає такого ремонту дороги», – роз’яснив активіст.

 

Тарас Сватко пообіцяв не залишати цю справу і додав, що перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук повідомив йому, нібито ці ямки будуть заасфальтовані у ІІ-ІІІ кварталі 2018 року.
«Рік пройде з часу мого звернення. Хоча чинне законодавство висуває 10 денний термін для асфальтування таких ям», – підкреслив активіст.

Тарас 3 січня 2018 року знову викликав поліцію, яка, приїхавши на виклик, заново почала міряти глибину та ширину ямок. Найбільша має  площу 120 на 130 сантиметрів.

Знову склали дефектний акт, який піде по новому колу чиновницьких кабінетів. На жаль, відписки давати легше, ніж заасфальтувати декілька ямок.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити