image
 |  9 8 Травня 2019 | 14:49

Володимир-волинським школярам розповіли про податки (ФОТО)

Депутат Володимира-Волинської міськради Сергій Радкевич прочитали лекції про податки учням 4 шкіл міста.   

Про це інформує "ВолиньUA".

Сергій Радкевич має чималий досвід роботи у податковій інспекції, а нині працює на підприємницькій ниві. Тож не дивно, що до нього звертатися випускники шкіл щодо працевлаштування. Він зробив спеціальну підбірку лекцій аби дітям було цікаво слухати проподатки.

- Одна із шкіл міста, де окремо посилено економічний напрямок – це 5 школа. Саме з неї я і розпочав лекції. Розповідав одинадцятикласникам про те як відкрити підприємця, чи варто брати допомогу на відкриття підприємництва від центру зайнятості. Окремо розповів дітям про 24 найдивніші податки в історії, до речі, у Візантії був податок навіть на повітря, китайці придумали податок на громадський шлюб, - зазначив Сергій Леонідович.

Згодом з лекціями депутат завітав до школи №2, міської гімназії та НВК №3.

Цікавилися школярі й тим, які податки у сусідніх країнах. Так Сергій Радкевич розповів, що поляки, до прикладу, встановили податкові пільги навіть для українських заробітчан.

- Пільгу має батько, який працює в Польщі і якщо він одружений, то хоч дружина та діти проживають в Україні він платить в Польщі менше податків. Це зроблено для того, щоб тримати наших заробітчан у себе. Цьому податку десь рік.

Радкевич зізнається, що йому самому було цікаво спілкуватися з дітьми, а школярам слухати ці лекції, бо, наприклад, учні НВК №3 хотіли ще й продовження лекції.

- Думаю, на цьому крапку ставити не будемо. Якщо нас будуть запрошувати, то я із задоволення прочитаю лекції. Якщо мене почують навіть двоє-троє випускників і впевняться у правильності вибору професії – це вже добре, - зазначає Сергій Радкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальна виставка «Княгиня Ольга. Мальована стрічка» відкрилася у Володимирі-Волинському

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити