image
 |  194 2 Травня 2024 | 08:28

Волонтери у Володимирі купили авто для мінометників і збирають кошти на авто для радіотехнічної бригади

З подяки свою розповідь про придбання автівки для мінометників 100-ї окремої механізованої бригади розпочав волонтер і громадський активіст, голова ГО «Об’єднання Активіст» Костянтин Зінкевич. Адже завдяки небайдужості спільнот та окремих людей, навіть без оголошення публічних зборів вдалося зібрати на неї потрібні кошти.

Про це пише Слово правди.

«Цю машинку Toyota Hiace 4×4 ми довго вишуковували, а ще довше доводили до ладу, – розповідає Костянтин. – Тойота з доставкою із Данії обійшлася нам у 6000 євро. Ще 23 тисячі гривень витратили на запчастини і заправку».

Канадська спільнота за посередництва Олександра Клюєва передала 4170 євро. Андрій і Павло Почапський задонатили на цю автівку 3200 канадських доларів, ще 1000 доларів передав Віктор Козел. Суттєво доклалися до важливої справи віряни Церкви адвентистів сьомого дня – громада цієї церкви із Сакраменто (США) за посередництва Петра Алєксєєва передала 36 тисяч гривень, а громада у Володимирі за посередництва Ігоря Сороки – 9 тисяч.

Допомагали не тільки фінансово. Сергій Нехай подарував акумулятор, добрі люди в Польщі – «живі» диски. Ремонт робили Ігор Собчук, Ігор Козолуп, Максим Собчук, Ігор Занчук і їхні помічники, Роман Омеляненко, Олег Мацьоха та інші. Звісно, усе безплатно.

«Зараз в майстернях готується близько десятка автомобілів для армії. Люди гуртуються, збирають гроші, бійці скидаються грошима, щоб на підрозділ пригнати авто. Це йде своїм звичним процесом», – розповідає Костянтин Зінкевич.

Але зараз мають особливу мету – придбати пікап для 1-ї Галицько-Волинської радіотехнічної бригади. «Її підрозділи є і на Волині, і в інших регіонах. Це реальне ППО, яке має чим і головне вміє працювати. Але ось треба автомобіль», – пояснює волонтер. Чотиридверний міцний пікап, якого потребують військові, на європейському ринку 6-7 тисяч євро. Тож волонтери і військові звертаються до всіх небайдужих з проханням фінансово підтримати цей збір.

Внески можна перераховувати на картку Приватбанку 5363 5421 0697 3077 (Костянтин Зінкевич) та PayPal: [email protected].

Долучайтеся, щоб підтримати захисників українського неба – замаленьких донатів не буває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі не виділили мільйони гривень на ремонт тилових казарм

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити