image
 |  7 24 Серпня 2022 | 16:30

Вовчак – це сакральне місце, де гартується український дух, – перший заступник Волиньради

Вовчак – це сакральне місце, де гартується український дух.

Саме такими словами розпочав свій виступ під час патріотичних заходів в урочищі «Вовчак» перший заступник Волинської обласної ради Юрій Поліщук (ВО «Свобода»).

Тут багато років тому готувалися до боротьби за Незалежність України бійці УПА, тут був один з найкращих вишколів української повстанської армії. І я хочу відзначити, що історичний комплекс «Вовчак» відродився із забуття і продовжує відроджуватися завдяки Волинській «Свободі». Хочу передати вітання від коменданта «Вовчака», який зараз перебуває у лаві збройних сил, Василя Мазурика.

Нині Україна веде боротьбу з ворогом, цей ворог підступний і небезпечний. Чи можна було уникнути багатьох втрат? Чи міг би бути шлях до нашої перемоги без більших жертв? Звичайно міг би! Якби держава з 1991 року рухалася правильним національним курсом, якби не було дискусій про важливість мови та історії, якби не було вищих ілюзій про «братній рускій народ», якби не заплющували очі на активну агресивну діяльність колаборантів різних мастей, якби не поставало питання, чи є церква московського патріархату в Україні п’ятою колоною кремля?

Армія і тил - це єдине ціле, ми маємо на місці допомагати і діяти. Одна з ініціатив, яка буде розглядатися на найближчій сесії обласної ради - це звернення про заборону діяльності московського патріархату в Україні. Перемога над ворогом неможлива, коли всередині країни досі активно працюють колаборанти і підсобники агресора.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити