image
 |  4 15 Листопада 2022 | 09:03

Вперше в Україні в університеті читатимуть курс про український націоналізм

З нового року в Прикарпатському університеті розпочнуть читати студентам курс про націоналізм.

Про це розповів ректор ПНУ Ігор Цепенда, це була спільна ідея з головою Івано-Франківської обласної ради Олександром Сичем (ВО "Свобода"), - пише Бліц-інфо.

"Курс побудований на основі дисертаційного дослідження Олександра Сича, яке присвячене українському націоналізму. Тож ми прийняли рішення про введення спецкурсу для політологів магістерської програми. Без сумніву, цей курс доповнить розуміння, який є сучасний український націоналізм, і як він корегує, доповнює та запозичує тенденції з інших теорій в Європі. Для наших політологів це буде надзвичайно цікавий курс. З іншого боку, треба розуміти, що націоналізм не є чимось негативним. У радянському союзі цей термін був фактично перекручений і це не дало зрозуміти його істинну суть. Зараз це ж саме робить російська пропаганда",- каже Цепенда.

За словами ректора, викладати курс розпочнуть вже у цьому навчальному році.

"Предмет вже введений в навчальний план, матиме зрізи контрольних знань, повноцінно розпочне життя з другого семестру. Викладати його буде Олександр Сич - доктор політичних наук, голова обласної ради. Загалом, будь-який студент зможе записатися на цей курс, адже він буде в програмі вільного вибору",- анонсував Ігор Цепенда.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити