image
 |  2 10 Липня 2021 | 18:59

Все більше і більше поляків відмовляються від другої дози вакцини, — ЗМІ

Кількість людей, які відмовляються від другої дози вакцини проти COVID-19 в Польщі, тривожно зростає. Тільки з початку червня зафіксували понад 44 тисяч таких випадків. В даний час проти COVID-19 в Польщі використовують три вакцини, які вимагають введення двох доз: Pfizer, Moderna і AstraZeneca. Прийом другої дози вакцини — умова здобуття максимально можливого імунітету.

Про це інформує «УНН» з посиланням на радіо RMF24.

«Якщо у нас загальна кількість хворих в Польщі після вакцинації, близько 90 000, тільки 8% з цього числа припадає на людей, які отримали другу дозу, і з моменту уколу другої дози пройшло 14 днів», — повідомив міністр охорони здоров’я Польші Адам Нєдзєльській.

На його думку, збільшення кількості поляків, які відмовляються від другої дози, пов’язане зі зменшенням почуття небезпеки.

«Це вводить в оману, оте почуття, тому що прийом однієї дози не захищає, не захищає від інфекції. Ми можемо бачити це в статистиці хворих», — підкреслив Нєдзєльській.

Він стверджує, що «не можна зупинятися на півдорозі. Тільки вакцинація — це наша підготовка до осені», — сказав він.

За останніми даними, майже 15 мільйонів людей в Польщі повністю вакциновані після отримання обох доз препаратів Pfizer, Moderna або AstraZeneca або одноразової вакцини Johnson & Johnson.

За оцінками Міністерства охорони здоров’я, близько 60% населення зараз мають імунітет до COVID-19. В основному це вакциновані люди, але також і ті, хто вже перехворів. Цілком реально, що цей показник буде збільшуватися на один процентний пункт щотижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці відмовляються від вакцини Johnson & Johnson: мільйони доз виявляться непридатними

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити