image
 |  0 5 Травня 2020 | 23:11

Введенням конкретних карантинних заходів має опікуватися місцеве самоврядування, – депутат Волиньради

Введенням конкретних карантинних заходів на місцях повинне опікуватися місцеве самоврядування, яке чітко розуміє, бачить і реально оцінює ситуацію на місцях.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу "Аверс" депутат Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Сергій Сівак.

"Моя позиція як депутата від ВО «Свобода» – однозначна: перед законом усі повинні бути рівними. І перед Правилами дорожнього руху всі мають бути рівними, незалежно від того, яка в кого марка авто. Так і перед карантином усі ми повинні бути рівними", – вважає депутат.

Але, на думку Сергія Сівака, в нас так не є, і це підтверджують останні події, які відбуваються. Зокрема - прецедент із Черкасами, коли міська рада, її міськвиконком, а це – колективний орган – приймають щодо карантинних заходів свої власне рішення. А їм з Кимєва "передають привіти", відкривають кримінальні провадження, викликають на допити...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забрали кошти в громад, медиків обманули, а на мерів відкрили кримінальні справи, – Руслан Марцінків обурений діями влади

Сергій Сівак вважає правильним, що в Черкасах зважили на те, що рівень захворюваності на COVІD-19 відносно невеликий, і тому вирішили врахувати думку місцевих мешканців.

ерівники мерії та працівники міськвиконкому, які безпосередньо спілкуються з людьми, чують і відчувають, що відбувається в суспільстві, що цим людям болить, – вони відповідно на це і зреагували. Адже ринки закриті, люди грошей не мають, кошти в людей на зберіганнях закінчуються. Сільськогосподарська продукція не має ринків збуту, продукти викидаються. Люди повирощували врожаї в теплицях – і викидають врожаї в канави, спалюючи свої кошти, робочу енергію, яка була втрачена... Я вважаю, що така ситуація абсолютно несправедлива", – продовжує Сергій Сівак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок порадив Зеленському передавати «привіти» не Черкасам, а своєму другу Баканову, а Авакову – вимкнути режим гопника

Сергій Сівак наголошує, що депутати від ВО "Свобода" у своїй роботі завжди керуються принципом соціальної справедливості. Тому природньо, що в цій ситуації вони – на стороні простих людей.

"Чому «Епіцентр» і «Нова лінія» працюють, а невеличкі магазини закриті. Чому така несправедливість? Звісно, що це питання – до уряду, але людям це настільки допекло, що вони вже ставлять питання руба. Чого працює «Велюр», чому працюють ломбарди, чому працюють будівельні супермаркети?А магазинки, які реально живлять і утримують на плаву певну частину наших громадян – той малий бізнес, який сформувався в нас у містах і селах, – йому сьогодні практично перекрили кисень... Звичайно, що це несправедливо. І це абсолютно логічно, що місцева влада ставить центральній ці питання.Тому я вважаю, що введенням конкретних карантинних заходів повинне опікуватися місцеве самоврядування, яке чітко розуміє, бачить і реально оцінює ситуацію на місцях", – підсумував Сергій Сівак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фракція ВО «Свобода» у Луцькій міській раді підтримає роботу агропромислових ринків

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити