image
 |  7 18 Березня 2020 | 22:51

В’язниця, штрафи і навіть страта: як у світі карають за недотримання карантину?

Сума штрафу в Україні за порушення умов карантину перевищує $1,2 тисячі, однак у світі ця сума – в рази більша.

За порушення правил карантину та умисне інфікування інших людей передбачається адміністративна (штраф від 17 до 34 тисячі грн) та кримінальна відповідальність (арешт на 6 місяців або обмеження чи позбавлення волі на 3 роки).

Якщо порушення правил обсервації спричинило смерть або інші тяжкі наслідки – порушнику передбачено від 5 до 8 років ув’язнення.

Тим  часом, як повідомляють "Факти", в інших країнах за порушення правил карантину загрожує штраф від $200 до $1 млн (Канада і Чехія).

Також передбачений тюремний термін та навіть смертна кара.

Нижче подаємо порівняльну таблицю покарань за порушення правил карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пандемія прогресує: в Італії зростає кількість жертв — майже 3 тисячі смертей, 35713 хворих

Нагадаємо, 17 березня депутати Верховної Ради проголосували за закон щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної інфекції.

Документ передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення обсервації та умисне зараження людей коронавірусом. Також є можливість взяти відпустку під час карантину. Передбачені додаткові виплати медперсоналу, який задіяний у ліквідації епідемії.

Джерело: Ukrainian Institute for the Future

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити