image
 |  7 17 Листопада 2022 | 17:41

Гаазький суд призначив довічне покарання гіркіну за загибель "Боїнга"

Окружний суд Гааги засудив двох громадян Росії та одного українця - Ігоря Гіркіна, Сергія Дубінського та Леоніда Харченка до довічного ув'язнення і постановив узяти їх під варту.

Усіх їх було визнано винними в аварії пасажирського лайнера рейсу МН17 Малазійських авіаліній, унаслідок чого загинули 298 людей. Четвертого обвинувачуваного - Пулатова - було визнано невинуватим.

Таке рішення в четвер у юридичному комплексі Схіпгола у завершальному судовому засіданні оголосив головуючий суддя Гендрік Стейнгаус.

"Для обвинувачених ми не бачимо пом'якшувальних обставин. Їхні дії були умисними, спрямовані на збиття літака, що спричинили смерть", - дав оцінку діям обвинувачуваних суддя. Він констатував, що суд визнав ці дії "тяжкими", за які може бути "тільки найважче покарання у вигляді ув'язнення".

"Суд постановив винести покарання Гіркіну, Дубінському і Харченку у вигляді довічного ув'язнення. Суд також постановив узяти їх під варту", - зазначив Стейнгаус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія ударами по інфраструктурі намагається схилити Україну до 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити