image
 |  2 2 Червня 2020 | 18:47

Ядерний потенціал Росії можуть застосувати навіть у відповідь на удар зі звичайної зброї, – Путін

Путін дозволив застосовувати ядерну зброю у відповідь на загрозу майну Росії.

Як повідомляє «PБК-Укpаїна», президент Росії Володимир Путін видав указ про основи російської політики в області ядерного стримування. В документі перераховано обставини, які дозволяють застосування Росією ядерної зброї.

Відповідний указ російського президента розміщений на офіційному порталі правової інформації.

Згідно з документом, Росія має право застосувати ядерну зброю у відповідь на атаку на її об'єкти інфраструктури, або коли під загрозу буде поставлено саме існування держави.

При цьому ядерний потенціал можна використовувати навіть у разі нападу на РФ з застосуванням неядерної зброї масового ураження, а також звичайної зброї.

Рішення про застосування ядерної зброї ухвалюється виключно президентом Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сила права, а не право сильнішого: Росія неодноразово порушувала цей канон цінностей і правил, – Меркель

Зазначимо, станом на 2017 рік у Росії імовірно знаходилося близько 286 пускових установок ракетних комплексів міжконтинентальних балістичних ракет. У 2018 році у складі стратегічних ядерних сил РФ перебували 1420 ядерних боєзарядів. Крім того, станом на 2018 рік Росія мала 11 атомних підводних човнів з балістичними ракетами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити